BINGO SPELREGELS


Bingo is een echt 'multi playerspel'. Dat wil zeggen dat het mogelijk is om met meerdere mensen tegelijk te spelen. De huidige versie biedt de mogelijkheid om te kiezen uit diverse verschillende "rooms" waar gespeeld kan worden. Zo zijn er rooms waar gespeeld kan worden voor € 0.10,-, € 0.25,-, maar ook voor € 0.50,- per kaart.
Het aantal spelers per room, is gelimiteerd en afhankelijk van de kaartprijs. Per speler kan er met maximaal tien kaarten per spelronde gespeeld worden.
Het basisprincipe van het Bingospel berust op het afvinken van in totaal 24 getallen, welke in een raster van vijf bij vijf vakken zijn afgebeeld en waarbij het middelste vak blanco blijft. De verticale rijen worden aangeduid met de letters B-I-N-G-O. Getallen in de B-kolom bestaan uit de reeks 1 t/m 15, getallen in de I-kolom bestaan uit de reeks 16 t/m 30, getallen in de N-kolom (vier plus 1 blanco) bestaan uit de reeks 31 t/m 45. Getallen in de G-kolom bestaan uit de reeks 46 t/m 60. Tot slot bestaan getallen in de O-kolom uit de reeks 61 t/m 75. De getallen worden niet op nummervolgorde afgedrukt zodat enorm veel verschillende combinaties mogelijk zijn. identieke kaarten komen dan in principe ook niet voor. Desondanks is het natuurlijk mogelijk dat er op verschillende kaarten gelijktijdig BINGO valt. Dit geldt zowel voor de rijprijs als voor de volle kaart. Bij gelijktijdige BINGO wordt het bedrag in de prijzenpot gelijkelijk verdeeld over het aantal winnende kaarten. Een speler met twee winnende kaarten zal, indien er ook een winnaar is met slechts een winnende kaart, dus tweederde van de pot ontvangen.

SUPERPOT
Naast een pot voor een volle rij/ patroon en een pot voor de volle kaart is er de Superpot. De superronde wordt gestart op ieder moment dat er een bepaald aantal kaarten in een room is verkocht. Als het ware bepalen de spelers zelf binnen wat voor termijn een nieuwe superronde plaats vindt. De opgebouwde pot wordt tijdens een Superronde, verhoogt met Euro 17,50 voor de bingo en Euro 7,50 voor de pattern prijs. De Superronde wordt aangekondigd op het moment dat de kaartverkoop start. In plaats van de gebruikelijke tijd van 3 minuten, is er nu 3 minuten tijd om kaarten te kopen. De kaartprijs voor de superronde blijft gelijk als tijdens een gewone ronde.

Play for real
Het spelen om geldprijzen te winnen, kan alleen indien er voor Bingokaarten betaald wordt. Er zijn rooms met kaartprijzen van 0.10,-, 0.25,- en 0.50,- Euro. Zolang de klok (rechtsboven in het speelveld) nog aan het aftellen is, kunnen er maximaal 10 kaarten gekocht worden. Om een kaart te kopen, kun je klikken op elk van de tien Buy knoppen, bovenin in het scherm. Het is echter ook mogelijk om met de knop Buy 1 telkens een kaart (bij) te kopen. Met de knop Buy all kunt u met een druk op de knop alle tien kaarten ineens te kopen, mits uw saldo hiervoor toereikend is. De Autobuy knop kan gebruikt worden om in een volgende ronde automatisch een zelfde aantal kaarten te kopen als in de voorgaande ronde.
Speeltegoed storten kan door de play for real button aan te klikken in het Cashier menu rechts onderin de pagina. Volg vervolgens de aangegeven instructies op het scherm.

Play for fun
Er kan door (meermalen)de Fun 1 knop te klikken kosteloos een ronde meegespeeld worden. Funspelers hebben slechts voor beperkte duur toegang tot een gekozen room opdat deze niet ongelimiteerd een plaats bezet houden. Na verloop van tijd wordt verzocht een andere room te kiezen of om 'for real' mee te spelen.

Een nieuwe spelronde vangt aan, wanneer de klok, rechtsboven in de pagina heeft afgeteld tot nul. De klok begint opnieuw te lopen wanneer een ronde is geeindigd.
Het te winnen prijzengeld in de Bingopot, is afhankelijk van het aantal spelers dat meespeelt en het aantal kaarten dat ze gezamenlijk hebben gekocht. Dertig procent van de pot prijs is bestemd voor de 'patternpot' (een volle rij of een ander patroon als afgebeeld), de resterende 70% is voor de pot bij een volle kaart(bingo). In de rechter bovenhoek van de pagina is steeds de actuele stand van de patternpot en de bingopot af te lezen. Indien er meerdere winnaars zijn, wordt het prijzengeld verdeeld over het aantal winnaars, en indien van toepassing, wordt er ook rekening gehouden met het aantal kaarten waarop een speler gelijktijdig Bingo hadden. Op het moment dat er een pattern prijs of een bingo prijs gevallen is, wordt dit kenbaar via tekst op de pagina, alsmede via een speciaal geluid voor zowel de pattern als de bingo prijs.
De ruimte op de rechterzijde van het speelscherm geeft zowel de tijd tot de volgende ronde, hoogte van de bingo, en pattern prijs, maar ook de meest recente winnaars aan. Verder volgt ook hier de weergave van de lijst met aanwezige spelers. Onderin het scherm, bevindt zich de zogenaamde chatbalk, waar spelers berichten kunnen samenstellen, om zo met elkaar te praten. Statistisch gezien geldt dat met hoe veel te meer kaarten er wordt gespeeld, des te meer kans men maakt om prijzen te winnen.

Veel Succes met het spel!


Probeer het spel gewoon is uit op Bingospele.nl en beproef uw geluk! Veel plezier met onze online bingo! Klik hier om te spelen!